Muzikale vorming

Fred had van jongsaf aan bijzondere interesse voor muziek. In de familie werd niets aan muziek gedaan en was er geen muzikale paplepel. Op 14-jarige leeftijd dan toch begonnen met accordeon spelen. Geen muziekstudie, maar grammofoonplaten kopen, beluisteren, naspelen. Veel oefenen en improviseren brachten zijn muzikaliteit verder op gang. Eenmaal gegrepen door het orgelspel van Cor Steyn kwam wat later, midden jaren '70, het electronisch orgel in beeld. Muziek maken, met handen en voeten, op een Solina GL orgel. De accordeon werd terzijde geschoven.

Door studie, loopbaan (sociale sector) en een druk gezinsleven verdween de muziek uiteindelijk helemaal uit beeld. Maar... de passie voor muziek kwam na vele jaren toch weer terug! Vanaf 2005 is Fred met een keyboard aan de slag gegaan en ook weer orgel gaan spelen. Dat gebeurde allemaal in de huiskamer. Maar hij ging ook op ontdekkingsreis in de wereld van de Nederlandse theaterorgels (die bestaan nog!) en zo kwam hij ook in contact met het 'Magic Organ', bekend van Cor Steyn. Ook met hammondorgels werd nader kennisgemaakt. Diverse muziekcontacten werden aangegaan. Muzikale meetings werden door Fred georganiseerd of opgezocht. Artikelen werden geschreven. Bestuurlijk werd Fred rond 2008 actief binnen de Nederlandse Orgel Federatie (NOF) en bijna alle bekende en minder bekende theaterorgels in Nederland werden bezocht en zelfs bespeeld!
 
Het keyboard bleek verrassende (klank- en ritme) mogelijkheden te hebben en gaf veel inspiratie tot verdere bekwaamheid op dit instrument en flinke uitbreiding van het repertoire. Muziek maken werd een dagelijks patroon in Fred's leven. Al spelenderwijs kon een hoger niveau bereikt worden... 
Vanaf 2007 heeft Fred de beschikking over een modern, professioneel keyboard en vanaf 2009 is hij met dit instrument diverse optredens gaan verzorgen voor overwegend ouderen in Zeeuwse zorginstellingen. Maar ook elders. Meerdere malen werd een koor of zang begeleid. Samen muziek maken werkt aanstekelijk, inspirerend.
 
Een aantal jaren was Fred muzikaal begeleider van 'De Happy Band' in Terneuzen, een muziekgroep voor mensen met een beperking.  Er is in 2015 een samenwerking ontstaan met Yvonne Kostanjevec die de 'liedjes van toen' maar ook de wat modernere liedjes van nu met zang en veel gezelligheid invult!
Vanaf 2016 is Fred  muzikaal betrokken bij cabaretgroep 'De Vrolijke Vrouwen' uit Kapelle (Zld) en waren er diverse succesvolle (kerst) optredens in Kapelle, Wemeldinge, Yerseke, Lewedorp, Heinkenszand, Goes.
Vanaf 2019 is muzikale begeleiding van dameskoor Binaeh Zuuver uit Oost-Souburg er bij gekomen.